Tilbage til Alle begivenheder

KVINDER, KUNSTEN OG KLANGEN

  • CARL-HENNING PEDERSEN OG ELSE ALFELTS MUSEUM, ANGLIGÅRDEN (kort)

GRATIS KONCERT

 

I samarbejde med Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum præsenterer vi en helt unik helhedsoplevelse, hvor vi sætter vi fokus på kvinder, kunst og klang. Ledsaget af MidtVest Pigekor og Lumbye Akademiets dygtige strygere, tager solisterne Clara Gunge og Kari Koskinen os igennem en både følsom og  kraftfuld perlerække af musikalske værker - alle skabt af kvindelige komponister. Hele oplevelsen bindes sammen af en museets ekspert Helle Forbech Hvergel og vært Kultur- og Fritidschef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard, der nysgerrigt dykker ned i musikken, værkerne og kvinders rolle i kunsten.   

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

I forbindelse med koncerten har museet åbent og der er gratis entre i forbindelse med koncerten frem til kl. 21.00.

Koncerten foregår under åben himmel, og der er tæpper til at sidde på, men du er velkommen til at tage en klapstol med.

Der er enkelte stole at låne til svært gående.

 

SOLISTER : Clara Gunge og Kari Koskinen
KOR : MidtVest Pigekor
PIANIST : Eunjin Ko Dey
MUSIK : Lumbye Akademiet
DIRIGENT : Frieda Funk
EKSPERT : Helle Forbech Hvergel
VÆRT : ​ Søren Juul Baunsgaard

 

MEDVIRKENDE :

Clara Gunge

Clara Gunge er en dansk, lyrisk sopran. Hun er uddannet fra operaakademiet i Stockholm ved Stockholm University of the Arts, hvor hun afslutter sin uddannelse med at synge titelrollen i Massenets Cendrillon på Folkoperan i Stockholm i juni 2023. Hun har tidligere en bachelor i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus.  
 
I september 2022 havde hun 
sin debut på Kungliga Operan i Stockholm som Annina i Verdis La Traviata i forbindelse med sin praktik. Sommeren 2022 havde hun debut som Pamina ien opsæting af Suitcase Opera i Umeå, og sommeren 2023 udforsker hun rollen yderligere i en fuld opsætning af Die Zauberflöte med Lyrical Opera Studio Weimar i Tyskland.  
  
Clara elsker italiensk verisme, og hun har arbejdet med både Puccinis og Leoncavallos 
Mimí under sin studietid i Stockholm. Publikum har været begejstret for hendes fortolkninger af liedgenren, og hun har haft succes med at arrangere egne temakoncerter og projekter som schubertiader (stuekoncerter), ”kagekoncerter” m.m. Hendes medvirken ved Herning Opera Festival 2023 har inspireret til at sammensætte et koncertprogram med musik skrevet udelukkende af kvindelige komponister. Ved koncerten i Herning vil man kunne høre arier og sange fremført fra dette koncertprogram.  

Kari Koskinen

Kari Koskinen er mezzosopran, født og opvokset i Bjursås uden for Falun i Sverige. Allerede som barn forelskede hun sig i operakunsten og begyndte at synge som 9-årig. Hun er uddannet på Musikkonservatoriet i Falun, Vadstena Sang- og Klaverakademi og Operaafdelingen ved Stockholms Kunstuniversitet.

Hun debuterede i 2019 som Tredje Dame i Mozarts Tryllefløjte i Opera på Skäret i Kopparberg og er desuden blevet tildelt det prestigefyldte Joel Berglund-legat. Hun har desuden modtaget et legat fra Erik Grudds fond og Det Kongelige Musikkonservatorium.

I foråret 2023 dimitterer hun fra Operaafdelingen ved Stockholms konstuniversitet, hvor hun har sunget udvalgte roller som Heksen i Hans og Grete af Engelbert Humperdinck, Carmen i Carmen af ​​George Bizet og Musetta fra Ruggero Leoncavallos La Bohème, Troldkvinden i Purcells Dido og Aeneas og Madame de la Haltière i Massenets Askepot.

I efteråret 2022 havde hun en rolle på Royal Opera i Stockholm som nymfen Dryad i deres nye opsætning af Ariadne auf Naxos af Richard Strauss. I foråret 2024 spiller hun en af blomsterpigerne i Richard Wagners Parsifal på Den Kongelige Opera i Stockholm.

Frieda Funk

Frieda Funk har siden sommeren 2022 været dirrigent for MidtVest Pigekor. 

Hun er født og opvokset i Tyskland, og er uddannet pianist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med to kandidatuddannelser fra 2018 og 2020, i henholdsvis Almen Musikdannelse og klassisk korledelse. 
 
Frieda har igennem hele sin studietid både komponeret sin egen musik og etableret forskellige ensembler, som hun stadigvæk leder. Hun er bl.a. musikalsk leder for musikperformancegruppen Gruppe X og pianist i Ensemble Sirius, som spiller ny nordisk musik. 

Frieda er meget optaget af at afsøge grænserne for korsang og har lavet koncerter, både i Danmark og udlandet, som eksperimenterer med mødet mellem sang, dans, drama, kropsligt udtryk og instrumenter.  
 
Samtidig med interessen for at undersøge nye muligheder for korsang har Frieda fødderne solidt plantet i den klassiske kortradition og har igennem hele sit liv sunget i klassiske kor. For tiden synger hun i Concert Clemens og i Ensemble Edge. 

Eunjin Ko Dey

Eunjin fandt hurtigt sit musikalske talent, da hun begyndte at spille klaver som 4-årig. Herefter er interessen for musikken ikke faldet, og hun har i dag en bacheloruddannelse i kirkemusik fra Seoul Theological University i Sydkorea. Siden Eunjin flyttede til Danmark i 2004, har hun studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i 2015.

Eunjin har spillet talrige koncerter som solist og akkompagnatør i Japan, USA, Australien, Sydkorea og Danmark. Hun er fast akkompagnatør for MidtVest Pigekor og organist i Brande og Uhre Kirke.

MidtVest Pigekor

MidtVest Pigekor udfordrer grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!

De udforsker dynamikken mellem stemme, krop og koncertrum og kombinerer klassisk korklang med koreografi og performance.

MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Koret ledes nu af Frieda Funk, som i 2022 overtog dirigentstaven.

Vejen til MidtVest Pigekor går via Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de tre kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 8 til 19 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

Korets klangidealer klassisk som udgangspunkt, men vores repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

Tilbagevendende samarbejdspartnere er blandt andre Pergolesi Ensemblet, DUEN og Ensemble MidtVest, dirigent og komponist Bob Chilcott (England), Dirigent og komponist Walter Thompson, (USA), Operaen i Midten og korene La Maîtrise de Paris, Hail Mary the Children’s Choir (Filippinerne), Little Singers of Armenia, Shallaway Youth Choir (Canada), ligesom vi har et fast samarbejde med Herning-Gjellerup Valgmenighedskirke, hvor vi giver flere koncerter årligt.

I 2019 modtog MidtVest Pigekor Herning Kommunes Kulturpris.

Lumbye Akademiet

Copenhagen Phil har grundlagt Danmarks første professionelle orkesterakademi, Lumbye Akademiet. Akademiet blev grundlagt i oktober 2022, og intentionen er at bygge bro mellem musikkonservatorierne og de professionelle symfoniorkestre ved at tilbyde orkestertræning til unge musikere – med visionen om at løfte det generelle niveau i symfoniorkestrene i Danmark.

Lumbye Akademiet er baseret på den succesfulde tyske model for orkesterakademier og er det første privat fondet orkesterakademi i Skandinavien. Tanken og visionen bag er at skabe en større professionel masse af højtkvalificerede musikere til de danske symfoniorkestre. Copenhagen Phil tilbyder de unge musikere både efteruddannelse, løbende sparring med mentorer, mental coaching samt masterclasses med de største navne i branchen, hvilket alt sammen skal sikre, at fremtidens musikere både har en øget chance for fastansættelse samt den rette erfaring med i bagagen til et langt professionelt virke.

Med akademiet ønsker man at styrke internationaliseringen af orkestermiljøer i Danmark samtidigt med, at den danske tradition bevares. Endelig skal Lumbye Akademiet skabe en dynamisk og udviklende atmosfære i orkestrene, som konstant dyrker og kultiverer kvaliteten af et symfoniorkester. Det skal få Danmark på verdenskortet inden for klassisk musik. Derudover er Copenhagen Phil stolte af – med navnet – også at kunne ære H.C. Lumbye som værende én af Danmarks vigtigste komponister. Og tilmed orkestrets første musikchef.

De første syv akademister er fundet via auditions. Flere auditions afholdes i de kommende år.

 
 
Forrige
Forrige
23. august

HERNING GYMNASIUM 100 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT

Næste
Næste
24. august

DEEP FOREST OPERA NIGHT