Tilbage til Alle begivenheder

DET KLINGER AF KÆRLIGHED

 

Kom og hør hvordan det lyder når internationale operastjerner, 17 musikere og 50 sangere i et drengekor tørner sammen i absolut vellyd!  

Denne lørdag eftermiddag har vi samlet stjernehold af musikere og sangere fra allerøverste hylde. Den lyriske tenor Gert Henning-Jensen mødes med en af Danmarks absolut største sopraner Susanne Elmark, i et brag af en koncert. Som om disse to store stemmer ikke var nok, får de selskab af 50 sangere fra Herning Kirkes Drengekor og hele herligheden akkompagneres af Ensemble MidtVest og Lumbyeakademiet, der tilsammen udgør intet mindre end 17 musikere fra hele verden.

 

SOLISTER : Susanne Elmark og Gert Henning-Jensen 
VÆRT: Lars Møller
KOR : Herning Kirkes Drengekor
MUSIK : Ensemble MidtVest og Lumbye Akademiet
DIRIGENT : Mathias Skaarup Sørensen

 

MEDVIRKENDE :

Susanne Elmark

Den danske sopran Susanne Elmark har i snart tre årtier været efterspurgt verden over i de mest krævende, høje sopranpartier såsom Nattens Dronning i Tryllefløjten, Lulu i Alban Bergs Lulu, Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet, Zerbinetta i Ariadne på Naxos, Fiakermilli i Arabella, Agnes i Written on Skin og Marie i Zimmermanns Die Soldaten.

Med disse partier har hun været engageret på de største operascener såsom Staatsoper i München, Staatsoper Hamborg, Berliner Staatsoper, operaerne i Madrid, Barcelona, Buenos Aires, Tokyo, Zürich, Frankfurt og Wien.

Hun har gentagne gange optrådt ved Lucerne Festivallen, i Gewandhaus zu Leipzig, Suntory Hall i Tokyo, Berliner Philharmonien, Salle Pleyel i Paris, og i september 2020 var hun sopransolist i opførelser af Beethovens Niende Symfoni under verdensdirigenten Gustavo Dudamel i Palau de la Musica i Barcelona og på Teatro Real i Madrid (en ekstraordinær stor begivenhed, en opførelse for stort kor og orkester, som blev gennemført i 2020), og i Köln oktober 2020 sang hun i en indspilning af Hoffmanns Eventyr rollen som Antonia.

I 2022 trådte hun for alvor ind i et mere dramatisk repertoire, idet hun har sunget 14 forestillinger som Lady Macbeth i Verdis opera på operaen i Luzern, Schweiz.

Susanne Elmark har igennem sin karriere udmærket sig i de ekstremt vanskelige, ekvilibristiske operapartier, de senere år ikke mindst indenfor nyskreven opera. Operaen Die Soldaten af Zimmermann regnes for operalitteraturens vanskeligste partitur, og hovedrollen heri som Marie er Susanne Elmark nu den sopran i verden, der er optrådt med flest gange; bl.a. på operaerne i Berlin, Zürich, Buenos Aires, Nürnberg og Madrid.

Hendes præstation af denne rolle gav hende i 2017 DR’s P2pris, ”For Bedste Koncertoplevelse”. Hun har desuden i 2010 modtaget Elisabeth Dons Mindelegat fra Det Kgl. Teater, i 2018 Prins Henriks Mindemedalje og i 2021 Den Danske Forskningsfonds Æresbevilling.

Gert Henning-Jensen

Gert Henning-Jensen er født i København. Som dreng var han solist ved Københavns Drengekor og læste senere medicin på Københavns Universitet. Han er uddannet på Operaakademiet i København og på Mozarteum i Salzburg. Lige siden har han været lyrisk tenor ved den Kongelige Opera i København.

Hans fornemme lysende, nordiske stemme har vakt beundring hos såvel publikum og instruktører, som hos en lang række af orkestre. Han har også fået skrevet musik direkte til sig af bl.a. Bent Sørensen, Bo Holten og Andy Pape.

I dag synger han på verdens store operahuse og koncertsale – Metropolitan Opera, New York, Covent Garden, London, Staatsoper Berlin, Bastille Opera, Paris, Toulouse, Liège, Rom, Wien, Bruxelles, L.A. Opera, Tokyo, Pesaro, Santa Fe, Salzburg – med dirigenter som Bernard Haitink, Giuseppe Sinopoli, James Levine, James Conlon, Peter Schreier, Yuri Termikanov, Ulf Schirmer, Michael Schønwandt, Leif Segerstam, Hugh Wolff og Richard Hickox.

Gert Henning-Jensen har også et stort koncertrepertoire med værker af bla. Bach, Handel, Berlioz og Mozart – og adskillige af hans fortolkninger er blevet indspillet.

Lars Møller

Lars Møller startede sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han været vidt omkring i sin karriere i ind- og udland og er en elsket barytonsanger med et stort og charmerende, komisk og dramatisk talent.

Lars tog musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004 og fortsatte dernæst på operauddannelsen på Det Kongelige Teaters Operaakademi. Møller har sunget de fleste af de store barytonroller, og som oratoriesolist har han bl.a. sunget Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juleoratorium og Johannes Passion samt Händels Messias. Som koncertsolist har Lars Møller sunget over hele Skandinavien og i særdeleshed Tyskland, ligesom han har optrådt med Helsingborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, ved opførelser på Det kongelige Teater m.v.

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor er et moderne kirkekor med et bredt repertoire. Koret ønsker at integrere verdensklassemusik med høje uddannelsesmæssige standarder og stærke værdier og dermed give enhver dreng muligheden for at være en del af et professionelt kor med et meget højt ambitionsniveau.

Koret turnerer i hele verden for at være med til at udbrede kendskabet til korsang. Da der i 2020 blev tilknyttet 7 professionelle sangere, blev Herning Kirkes Drengekor dermed det kun andet professionelle drengekor i hele Skandinavien. Koret blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til Danmarks tredjeældste drengekor.

Lumbye Akademiet

Copenhagen Phil har grundlagt Danmarks første professionelle orkesterakademi, Lumbye Akademiet. Akademiet blev grundlagt i oktober 2022, og intentionen er at bygge bro mellem musikkonservatorierne og de professionelle symfoniorkestre ved at tilbyde orkestertræning til unge musikere – med visionen om at løfte det generelle niveau i symfoniorkestrene i Danmark.

Lumbye Akademiet er baseret på den succesfulde tyske model for orkesterakademier og er det første privat fondet orkesterakademi i Skandinavien. Tanken og visionen bag er at skabe en større professionel masse af højtkvalificerede musikere til de danske symfoniorkestre. Copenhagen Phil tilbyder de unge musikere både efteruddannelse, løbende sparring med mentorer, mental coaching samt masterclasses med de største navne i branchen, hvilket alt sammen skal sikre, at fremtidens musikere både har en øget chance for fastansættelse samt den rette erfaring med i bagagen til et langt professionelt virke.

Med akademiet ønsker man at styrke internationaliseringen af orkestermiljøer i Danmark samtidigt med, at den danske tradition bevares. Endelig skal Lumbye Akademiet skabe en dynamisk og udviklende atmosfære i orkestrene, som konstant dyrker og kultiverer kvaliteten af et symfoniorkester. Det skal få Danmark på verdenskortet inden for klassisk musik. Derudover er Copenhagen Phil stolte af – med navnet – også at kunne ære H.C. Lumbye som værende én af Danmarks vigtigste komponister. Og tilmed orkestrets første musikchef.

De første syv akademister er fundet via auditions. Flere auditions afholdes i de kommende år.

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusik og skaber musikalske oplevelser helt udover scenekanten. Ensemblet lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor dei udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års klassiske repertoire og fri improvisation. Ensemblet er med til at sikre lige adgang til klassisk musik i yderområderne og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling.

Ensemblet spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele MecklenburgVorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien. De samarbejder jævnligt med højtprofilerede musikere.

Fra 2014-2018 har den anerkendte fagottist Sergio Azzolini været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barok og den tidlige klassiske musik. Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med klassisk improvisation med henblik på at skabe deres eget musikalske sprog. I den forbindelse har den kendte jazzpianist Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2007-2017. Sammen med Carsten Dahl har musikerne gennem klassisk improvisation udviklet deres musikalske intuition og individualitet.

Ensemble MidtVest har indspillet 23 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaverkvartetter har tidligere vundet DRs P2-Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse. I 2020 var det anmelderroste album ”Whirl’s World” med værker af Per Nørgård nomineret til en Gramophone Award. Fakta EMV blev etableret i 2002 og består af 9 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist. EMV bor til daglig på kunstmuseet HEART – Herning Museum of Contemporary Art, der både huser prøvelokaler og koncertsal. Vi er et Danmarks basisensembler og er støttet af Statens Kunstfond samt de tre kommuner Herning, Holstebro og Struer.

 
Forrige
Forrige
26. august

GULD!

Næste
Næste
26. august

DEEP FOREST OPERA NIGHT