top of page

Udstilling: Verdensmålsgavl

26.08  |   Kl. 15.00  |  Herning Bibliotekerne, Østergade 8

Med temaerne “fred og frihed” som afsæt uropføres musikværket Tilstand skabt af den tværæstetiske kunstnerduo LYD PORT.

Tilstand er en del af kunstprojektet Verdensmålsgavlene, hvor musikværket er første del af et kommende gavlværk i Herning.

Tilstand opføres af Herningsholmskolens 5. årgang samt mezzosopranerne Randi Pontoppidan og Hanna Leonora Hollesen.

 

Det samlede værk er et rum, hvor opera møder lydkunst, og hvor et fysisk værk manifesteres performativt. Efter koncerten på biblioteket, vil der blive serveret noget godt til ganen. 

 

Værket bearbejder Verdensmål nr. 16 om fred, retfærdighed og stærke institutioner, og kunstnerduoen har dertil skrevet et nyt værk med frihed som tema. Tilstand er et værk, hvor herningborgerne bidrager med nedskrevne tanker om frihed, som LYD PORT skaber en poetisk tekst ud fra. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet, og værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, som en slags frihedsmanifest, der siger noget om frihed anno 2022 i Herning.

 

Selve værket kan kun opleves én enkelt gang live i sin fulde form på Herning Bibliotek. Herefter vil man fremover kunne mærke værkets fem år lange ekko, med partitur og lyrik fra koncerten, som et gavlværk på gavlen ved Smedegade 6 i Herning.

Medvirkende: Hanna Leonora Hollesen og Randi Pontoppidan

Kunstnere: LYD PORT​

Varighed: 25 minutter

 

De medvirkende

bottom of page