top of page

Kunstnere


Flere af kunstnerne er oprindelig fra Herning og omegn, hvor de har trådt deres barnesko i det lokale musikmiljø eller sunget i Herning Kirkes Drengekor eller MidtVest Pigekor. Andre kommer her til Herning for allerførste gang. Fælles er dette, de valfarter hertil for at optræde for by og land på Herning Opera Festival. 


 
Alexander Fjord1.jpeg

Alexander Fjord Nielsen

Barytonen Alexander Fjord Nielsen startede sin musikalske karriere hos Herning Kirkes Drengekor i 2008. I 2013 fik han en forsmag på operaens verden ved at turnere Danmark rundt med Den Jyske Opera. Siden har Alexander taget en bachelor i klassisk sang og studerer til dagligt på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Derudover medvirker han i flere produktioner om året på både Syddansk Musikkonservatorium og Den Fynske Opera. Han har bl.a. været en del af operaer som Den Glade Enke, Sovedrikken og Little Red Riding Hood. I fremtiden står kan overfor at skulle synge Rusalka, samt En Usynlig Fjende på Den Fynske Opera.

Ellen Marie Rasmussen.jpeg

Ellenmarie Rasmussen

Den unge mezzosopran og alt Ellenmarie Rasmussen er i øjeblikket bosat i Tyskland, hvor hun er ved at færdiggøre sin kandidatgrad i klassisk sang, opera og koncert ved konservatoriet i Mainz, under Johannes-Gutenberg Universitet. Rasmussen har en bachelorgrad i klassisk sang og performance fra  Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Som mange andre sangere på Herning Opera Festival, har Ellenmaries musikalske uddannelse taget afsæt i Herning. Her har hun gennemført det treårige Musikalsk Grundkursus i klassisk sang samtidig med, at hun sang i MidtVest Pigekor på Den Jyske Sangskole.

Anne-Sofie Møller Olsen.jpg

Anne-Sofie Møller Olesen

Anne-Sofie Møller Olesen er en ung klassisk sopran med rødder i Herning og Den Jyske Sangskole. Hun færdiggjorde musikalsk grundkursus med klassisk sang på MGK Midtvest i 2017 og er nu under uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Anne-Sofie har et solidt underholdningsgen og kan synge næsten alt, men til hverdag elsker hun at fordybe sig i det klassiske repertoires mange facetter under kyndig vejledning af docent og mezzosopran Armeen Rasmussen. I 2017 modtog hun den Jyske Sangskoles talentpris ved konkurrencen Unge Sangere.

Bo Holten.jpg

Bo Holten

Bo Holten er lige dele anerkendt som dirigent og komponist. Han stiftede i 1979 vokalensemblet Ars Nova Copenhagen, som han dirigerede frem til 1996, hvor han dannede vokalensemblet Musica Ficta, for hvem han i dag er dirigent, komponist og kunstnerisk leder. Bo Holten dirigerer regelmæssigt de bedste kor i Europa. Holten blev bl.a. udnævnt til fast gæstedirigent for BBC Singers i 1990 og har desuden været internationalt virksom som kordirigent ved bl.a. det Svenske Radiokor, Nederlands Kamerkoor, det Flamske Radiokor og National Choir of Ireland. Bo Holtens orkesterarbejde i Danmark bliver stadig mere omfattende med roste indspilninger af Carl Nielsen, Frederick Delius, Thomas Koppel, Emil Hartmann, Knudåge Riisager og Emil Reesen. Som komponist står Bo Holten bag hele seks operaer, fem solokoncerter, to symfonier, diverse orkesterværker og kammermusik, filmmusik samt ca. 35 værker for kor.

Ensemble MidtVest.jpg

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af 10 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist – alle unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik. De 10 prisvindende individualister er uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, og som ensemble formidler de et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau. Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London.

David Danvig.jpg

David Danving

Barytonen David Danving er født og opvokset i Assens, hvor han som 9-årig sluttede sig til et af Danmarks ældste kor, Assens Drengekor. Siden har David uddannet sig fra Syddansk Musikkonservatorium i 2015 og færdiggjort en kandidat ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018 med professor Helene Gjerris og baryton Jens Søndergaard som undervisere.

David har medvirket i opsætninger som Nordkraft på Københavns Opera Festival, Mozarts Requiem med Vokalensemblet Fyen, samt Børresens Den Kongelige Gæst ved Helsingør Kammeropera. Ydermere har han løftet hovedpartier som Giovanni i Mozarts Don Giovanni og Figaro i Le Nozze di Figaro og hans talent har bragt ham til prominente scener landet over,  blandt andet hos Den Kongelige Danske Opera, Københavns Operafestival, Den Fynske Opera, Opera Hedeland, Slotsoperaen og Odense Symfoniorkester.

Herning Kirkes Drengekor 1.jpg

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor består af 45-50 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret, siden de som 9-10-årige blev optaget i korets forskole. Koret blev stiftet i 1949 og synger til gudstjenester i Herning Kirke og giver desuden omkring 25 koncerter om året rundt i hele Danmark og turnerer jævnligt i udlandet. Koret har siden 1984 været dirigeret af Mads Bille, som stiftede Den Jyske Sangskole netop for at uddanne korsangerne i solosang og hørelære. Siden 2020 har koret været ledet af dirigent Charlotte Rowan. 

Eunjin Ko Dey.jpg

Eunjin Ko dey

Eunjin Ko Dey begyndte at spille klaver som 4-årig. Hun har en bacheloruddannelse i  kirkemusik  fra  Seoul  Theological  University  i  Sydkorea,  og  har  spillet  talrige  koncerter  som  solist  og  akkompagnatør  i  Japan,  USA,  Australien,  Sydkorea  og Danmark. Eunjin flyttede til Danmark i 2004, og har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium  og  Syddansk  Musikkonservatorium  hos  John  Damgaard  og  Christina  Bjørkøe,  med  debut  fra  solistklassen  i  2015.  Eunjin  er  fast  akkompagnatør for MidtVest Pigekor og repetitør på Den Kongelige Balletskole i Holstebro.

Hanna_Leonora.jpg

Hanna Leonora Hollesen

Hanna Leonora Hollesen kommer fra syddanmark og er siden barnsben opvokset med klassisk kormusik i Flensborg, og nordtysklands nationale ungdomskor ved Mathias Janz. Hun er uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespiller skole i Esbjerg og Odense hvor hun afsluttede sin Kandidateksamen, som elev av Johannes Mannov og Henriette Bonde-Hansen i 2015. Samme sommer optrådte hun som solist med Odense Symfoniorkester ved Opera på Slottet i Kongens Have og som Moderen i Elverskud af Niels v Gade. Hun debuterede i efteråret 2015 på den kongelige Opera i Stockholm, som Adelige Waise i Rosenkavaleren av Strauss i en nyproduktion av Christof Loy. Hanna afsluttede hendes Master på Operahögskolan i Stockholm som elev av Robert Hyman i 2017. Med Berlin Operaakademi har hun sunget Principessa i Suor Angelica av Puccini. Hanna har sunget bla verdenspremieren på Mai Ane Pils verk til AWOW i Åarhus 2017 og været Oratorie og koncert solist i Tyskland og Sverige. Hun synger nu som Operasanger i det Kongelige teaters Operakor i København.

Hanna er blevet tildelt bla. Anders Sandrews stipendie, Markwarths legat, Anne Marie og Jørgen Jensen legat, Dartington Schools Scholarship og Musikkonservatoriets stipendium.

Ingeborg Børch PR-087 - WEB (1).jpg

Ingeborg Børch

Ingeborg Børch er uddannet operasanger fra Operaakademiet og Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, samt Royal Academy of Music i London. Siden sin debut i 2010 på Det Kongelige Teater i Richard Strauss’ opera Elektra, har Ingeborg medvirket i et hav af operaer i ind- og udland. Hun begår sig gerne i cross over genren, og har medvirket i musicals på Det Ny Teater, Nørrebros Teater og Aarhus Teater i produktioner som My Fair Lady, Cats, Showboat, Jesus Christ Superstar med flere. Hun har ydermere løftet roller som Maddalena i Verdis opera Rigoletto på Opera Hedeland, og i efteråret 2021 fik hun sin London-debut i rollen som Muschel i Fulham Operas opsætning af Strauss’ opera “Die Aegyptische Helena”.

Jens Søndergaard 2 (1).jpg

Jens Søndergaard

Barytonen Jens Søndergaard var medlem af Herning Kirkes Drengekor fra 1987 til 1997. Siden blev han uddannet fra Operaakademiet København og var i årene 2004-2007 ansat i ensemblet på DNT Weimar. Siden 2007 har han arbejdet som freelancesanger og på hans lange liste af engagementer som operasolist findes bl.a.  Sharpless i Madame Butterfly, Paolo i Simon Boccanegra og Don Fernando i Fidelio på den Kongelige Danske Opera. Hertil kommer rollen som Archidiaconous i Notre Dame af F. Schmidt på Theater St. Gallen, Onegin i Eugene Onegin på Den Norske Opera, Wotan i Siegfried og Il Conte i Le nozze di Figaro på Den Ny Opera i Esbjerg.

Kristian Bordoy.JPG

Kristian Bordoy 

Kristian Bordoy er født i Herning i 1992 og opvokset i Kølkær. Han startede sin musikalske rejse som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor i 2001 og fik sin operadebut som en del af drengeensemblet i Den Jyske Operas opførelse af La Bohéme i 2003. I drengekoret fungerede han i mange år som solist til både koncerter og på CD-indspilninger, først som drengesopran og senere som tenor, mens han i dag studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved operasanger Jens Krogsgaard.

Kristian har flere gange deltaget i talentkonkurrencen Unge Sangere og opnåede tre gange en plads i finalen. Han har ligeledes deltaget i en række masterclasses med anerkendte lærere fra både ind- og udland, senest med den internationale operastjerne Anne Sofie von Otter.

Randi_Pontoppidan_foto_.Klaus Holstingjpg.jpg

Randi Pontoppidan

Randi Pontoppidan er komponist, sanger, performer, improvisations- og lydkunstner. Hun har et solidt ry som en vidtfavnende og original vokalkunstner, der trækker på inspiration fra såvel free jazz og elektroakustisk kompositionsmusik som lydpoesi og performancekunst.

 

Hun er desuden en efterspurgt vokalist inden for ny kompositionsmusik og har opnået international anerkendelse for sine fortolkninger af komponister som Steve Reich, David Lang, Karlheinz Stockhausen, John Cage og for sit arbejde med Paul Hilliers vokalensemble Theatre of Voices, med hvem hun bl.a. opførte Stockhausens ‘Stimmung’ i Carnegie Hall, New York. Randi Pontoppidan er medlem af vokalensemblet IKI og musikerkollektivet Damkapellet. Hun står bag udgivelsen af 10 albums, både solo og i samarbejde med andre danske og internationale kunstnere.


(fotocredit: Klaus Holsting)

Lars Møller (1).jpg

Lars Møller

Lars Møller startede sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han været vidt omkring i sin karriere i ind- og udland og er en elsket barytonsanger med et stort og charmerende, komisk og dramatisk talent. Lars tog musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004 og fortsatte dernæst på operauddannelsen på Det Kongelige Teaters Operaakademi. Møller har sunget de fleste af de store barytonroller, og som oratoriesolist har han bl.a. sunget Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juleoratorium og Johannes Passion samt Händels Messias. Som koncertsolist har Lars Møller sunget over hele Skandinavien og i særdeleshed Tyskland, ligesom han har optrådt med Helsingborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, ved opførelser på Det kongelige Teater m.v.

Laurie Otto.jpeg

Laurie Otto

Laurie Otto er pianist, sanger og dirigent. Hun er født i USA og opvokset i Belgien, hvor hun har uddannet sig fra Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles. Her har hun blandt andet fulgt undervisningen hos Sonia Anschütz, Lea Berdichevsky og Sergé Bémant. Dertil har hun en master i Rytmisk Korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Otto har været bosat i Danmark siden 1997 og er til dagligt ansat på Holstebro Musikskole. Udover at have akkompagneret talrige operaer, oratorier, musicals og korværker, har hun et virke som repetitør, kordirigent og rytmisk sanger, ligesom hun er akkompagnatør for MGK-sangere fra Den Jyske Sangskole.

LYD PORT.jpg

LYD PORT

LYD PORT er en tværæstetisk kunstnerduo skabt af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt i 2017. Duoen er optaget af at skabe sanselige oplevelser i alt fra musikdramatik til lydinstallationer og skulpturer. Deres  værker har til formål kunstnerisk at bearbejde temaer som plastikforurening, konspirationsteorier, og mennesker og maskiners begrænsninger og frihed - og på samme tid forbundethed og” uforbundethed” med naturen. Således har LYD PORT skabt alt fra den musikdramatiske forestilling Macro Plastic på Den Fynske Opera i 2020, en forestilling i krydsfeltet mellem lydkunst og ny klassisk musik, til  lyd og lys værket BLEED til skulptur Odense 21 i 2021. Et værk, der tematiserede områder af virkeligheden som ofte bliver sorteret fra i mødet med en digital virkelighed. Samme år medvirkede duoen i Nordic Music Days med vandringskoncerten “3”på Færøerne, som forenede elektroniske soundscapes med nyskrevet kormusik inspireret af færøsk sangtradition. LYD PORT kan opleves på årets festival med  kunstprojektet Verdensmålsgavlen.

MidtVest Pigekor.jpg

Midtvest Pigekor

MidtVest Pigekor blev stiftet i 2000 og er kendt for at skabe en særlig dynamik, der kombinerer det bevægelsesmæssige og koreografiske udtryk med det sanglige. Tilsammen er der ca. 100 piger fordelt på henholdsvis MidtVest Børnekor, MidtVest Juniorkor og MidtVest Pigekor. Korene giver over 30 koncerter om året rundt i hele Danmark og er jævnligt på turné i udlandet. Pigekoret ledes af chefdirigent Friederike Funk, mens Børne- og Juniorkoret til dagligt dirigeres af Bente Bliksted.

Julie og Romeo Marts 2022-3B.jpg

Operaen i Midten

Operaen i Midten blev grundlagt i 1977 og er et egnsteater i kommunerne Herning, Holstebro, Struer og Ikast-Brande.

Teatret har altid arbejdet for en vision om at udbrede kendskabet til musikdramatisk teater og være nyskabende inden for kunstarten. Teatrets formål er at skabe nutidig musikdramatik i en eksperimenterende form, men med afsæt i et klassisk indhold for at medvirke til en videreudvikling af kunstarten og gøre genren tidssvarende.

Peter Lodahl.png

Peter Lodahl

Peter Lodahl er en operasanger af internationalt format. Han er født og opvokset i Herning og sang som barn og ung dreng i Herning Kirkes Drengekor. Siden blev han uddannet på det Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Operaakademiet i København, og hans store sangtalent er velkendt både herhjemme og på de største internationale scener, hvor han er en efterspurgt koncertsolist. Peter optræder jævnligt med både danske og udenlandske symfoniorkestre og har modtaget rungende bifald fra både publikum og anmeldere for såvel sin stemme som sine ærlige og dramatiske optrædener. Peter Lodahl var i en årrække medlem af Det Kongelige Teaters operasolistensemble, i 2018 var han en del af regeringens såkaldte vækstteam for kreative erhverv med fokus på at gentænke samarbejder mellem kultur- og erhvervslivet. Fra 2016 – 2019 har Peter Lodahl været kunstnerisk leder af CPH Opera Festival, og i september 2019 overtog han rollen som ny musikchef for Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester.

Sofie Lund1.jpg

Sofie Lund-Tonnesen

Sofie Lund-Tonnesen er sopran og uddannet fra Operaakademiet under Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har medvirket i adskillige produktioner, herunder Kasper Holtens opsætning af Amadeus på Det Kongelige Teater.  I 2017 modtog hun Augustinus Fondens jubilæumsstipendium og i 2020 begyndte hun sin videreuddannelse på The Royal College of Music i London.

Sofie har en forkærlighed for det moderne repertoire og har sunget værker af bl.a. Hans Werner Henze, Thomas Adès og Ib Nørholm. Hun har virket som solist i Händels Messias og Bachs juleoratorium, ligesom hun har medvirket - eller står overfor at medvirke - i opsætninger som Mendelsohns En Midsommernatsdrøm med Aalborg Symfoniorkester, samt Verdis Falstaff og Waldvogel i Wagners Siegfried på Den Ny Opera i Esbjerg.

Ulrich Stærk 3.jpg

Ulrich Stærk

Ulrich Stærk er født i Italien og uddannet i bl.a. Genova, Flensburg og Esbjerg med afsluttende studier ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ulrich har i mange år boet og virket i Danmark og har siden sin anmelderroste debut i 1989 været en efterspurgt koncertpianist i både ind- og udland. Herhjemme har han således været solist med bl.a. DR Symfoniorkestret, Tivolis Symfoniorkester og landsdelsorkestrene i Aarhus og Sønderjylland. Han har også en omfattende international karriere, har en række berømmede indspilninger på sit cv, er docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og så gæsteunderviser han ved konservatorier rundt om i verden. I efteråret 2019 dirigerede Ulrich Stærk "La Boheme" på Østre Gasværk med blandt andet Yana Klein og Peter Lodahl i hovedrollerne.

Charlotte Rowan HKD 3.jpg

Charlotte Rowan

Charlotte Rowan er dirigent og kommer fra Liverpool, England. Efter at graduere som den yngste organistelev fra Liverpool Metropolitan Cathedral nogensinde (2012-2014), tog Rowan en bachelor (BA Hons in Music) fra Cambridge University. Her blev hun færdiguddannet i 2017 og har efterfølgende taget en kandidat i korledelse (MA in choral conducting) på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Rowan er nu bosat i Danmark, hvor hun dirigerer det professionelle drengekor Herning Kirkes Drengekor (2020- ).

 

Derudover dirigerer hun Danmarks første og eneste kvindelige barbershop kor, WondAros, og har grundlagt musikensemblet Magdalena, som optræder over det meste af Europa. 

Anastasiia Andrukhiv.jpg

Anastasiia Andrukhiv

Den ukrainske mezzosopran Anastasiia Andrukhiv er født i 1994 og fik sin første musikalske skoling fra barnsben på musikskole i Kyiv. Siden har hun uddannet sig som både operasanger og kordirigent ved operaen i Kyiv og har fra 2017 og frem været ansat som solosanger ved the Kiev National Taras Shevchenko Theater of Opera and Ballet, ligesom hun har medvirker i adskillige operaer, bl.a. Verdis “Aida” og Puccinis “Madame Butterfly”. Anastasiia har dertil optrådt ved koncerter i både ind- og udland og deltaget i en række ukrainske og internationale konkurrencer og festivaler. Hun opholder sig af gode grunde nu i Danmark, hvor hun allerede har optrådt flere steder, blandt andet ved Musikkens Hus i Aalborg. Samtidig læser hun på langdistance ved The Department of Theory and Methods of Voice Training ved The National Pedagogical Dragomanov University under Yurii Zabolotskyi. Herfra graduerer hun i juni 2022

Benjamin Davis Maack.jpg

Benjamin Davis Maack

Benjamin Davis Maack er dimplomklokkenist, en titel kun få andre bærer i Danmark. Som mange andre musiske talenter har han sunget en årrække i Herning Kirkes Drengekor, men har siden skiftet sangen ud til fordel for musikken. Således har Benjamin en Cand.musicae i kirkemusik fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, ligesom han efterfølgende har uddannet sig som klokkenist ved Løgumkloster Kirkemusikskole med graduering i 2013.  Efter sin graduering har han afholdt flere koncerter, mens han til dagligt er ansat som organist i Hedeagerkirken i Herning. 

Camilla Button1.jpg

Camilla Button

Camilla Button debuterede fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2019 og allerede i sin studietid har hun medvirket i en række optrædener, vundet konkurrencer og medvirket i operaproduktioner på konservatoriet og modtaget Viggo Makwarth’s og Hustru Veronika Makwarth’s Musiklegat. 

Hun har siden blandt andet haft fornøjelsen af at synge med Randers Kammerorkester i opsætningen af “Dyrets År – 1666” på Aarhus Sommeropera i 2021, hvor hun også vender tilbage i rollen som Donna Anna i Mozarts “Don Juan”. I 2021-2022 medvirker hun dertil i “Farinelli” af Emil Reesen, som bliver opført rundt på landets musikteatre af operakompagniet Guidopera. 

Dertil har Camilla tidligere assisteret i Det Kongelige Operakor, Den Jyske Operas Kor og DR KoncertKoret og optrådt med vokalensemblet Ensemble Edge, som beskæftiger sig med ny musik.

2 Cristina.png

Cristina Pasaroiu

Cristina Pasaroiu er en prisvindende international operastjerne med et imponerende cv. 

Hun har sunget adskillige hovedpartier og primadonna-roller på operascener verden over fra Nice til Rio de Janeiro, København til Bucharest, Tel Aviv til Frankfurt, og har modtaget stor hyldest for sit talent ved nogle af verdens mest prestigefyldte operahuse, festivaler og koncertsale. Cristina er født i Bukarest, hvor hun også modtog sin første musiske skoling. Siden har hun uddannet sig ved Haute Ecole de musique de Genève, Giuseppe Verdi-konservatoriet  i Milano og Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, ligesom hun har vundet over 18 nationale og internationale konkurrencer.

Ditte Maria Mølgaard1.jpg

Ditte Maria Mølgaard

Ditte Maria Mølgaard er opvokset i Hobro, hvor hun i 2008 blev musisk student fra Mariagerfjord Gymnasium.I 2018 blev hun kandidat i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus ved Lars Thodberg Bertelsen og Bodil Øland og har modtaget undervisning på masterclass af bl.a Ingrid Haking Raaby, Henriette Bonde-Hansen, Reinaldo Macias, Monica Groop m.fl.

Ditte Maria medvirkede i 2016, som en del af operakoret, i opsætningen af I puritani (Bellini) og i 2017 som en del af koret, samt cover på rollen Johan i Intet (David Bruce) på Den Jyske Opera. Hun har desuden været solist ved opførelser af Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Duruflés Requiem, Bachs Juleoratorium, Bachs Johannespassion m.m. Senest i maj 2022, hvor hun var solist i Mozarts Kroningsmesse. Udover at være freelancesanger er Ditte Maria ansat som sangpædagog på Den Jyske Sangskole.

HOF KOR

Herning Opera Festivals Operakor

Herning Opera Festivals operakor, også kaldet HOF-koret,  blev præsenteret for første gang nogensinde under forrige års festival. I år vender de tilbage, endnu engang ledet af dirigent Charlotte Rowan. Koret består af over 25 sangere. Både professionelle sangere og sangere fra MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor, der er på vej på konservatoriet, er med til at gøre dette operakor til noget særligt og klangfuldt.

Felix Tetz-15.jpg

Felix Tetz

Felix Tetz er komponist og cellist. Han begyndte at spille cello som 6-årig, og blev i 2019 bachelor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Morten Zeuthen. Sideløbende med cellostudiet modtog han gennem flere år privatundervisning i komposition hos Bo Holten, hvor arbejdet med at komponere tog stærkt til. I dag studerer han komposition på Hochschule für Musik und Theater Hamburg ved professor Fredrik Schwenk.

Frieda Funk (1).jpg

Friederikke Funk

Friederikke Funk, også kaldet Frieda, er 27 år og opvokset i Tyskland. Hun har haft musikken med sig fra hun var ganske lille og har siden udmærket sig som dirigent med koncerter i både ind- og udland. Hun er uddannet pianist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med to kandidatuddannelser bag sig -  Den seneste i klassisk korledelse med graduering i 2020. Frieda komponerer selv musik og har etableret forskellige ensembler, som hun stadig leder. Hun er i sit arbejde som dirigent optaget af at afsøge grænserne for korsang, og har lavet eksperimenterende koncerter i både Danmark og udlandet, men altid med den klassiske kortradition som klangbund. I august 2022 overtager hun dirigentstokken hos Midtvest Pigekor.

Jens Christian Grøndahl1 (foto Lærke Posselt).jpeg

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl er en prisvindende og velrenommeret forfatter. Han debuterede med sin første roman ”Kvinden i midten” i 1985 og har siden da høstet adskillige litteraturpriser og legater, blandt andet Otto Benzons Forfatterlegat i 1989, Herman Bangs Mindelegat i 1995, De Gyldne Laurbær i 1998 og Søren Gyldendal-prisen i 2007. Han er oprindeligt uddannet filminstruktør fra Statens Filmskole og hans sans for filmmediets detaljerede dramaturgi skinner igennem i hans litterære værker.  

Foto: Lærke Posselt

Jonathan Koppel4.jpg

Jonathan Koppel

Jonathan Koppel er tenor og har modtaget adskillige priser og stipendier for sit musikalske virke.

 

Allerede som 5-årig stod han på en operascene første gang, i Den Kongelige Operas opsætning af Madame Butterfly. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2015 og har modtaget privatundervisning under internationalt anerkendte navne som Reinaldo Macias og Helena Kaupóva. Jonathans talent har bragt ham til de store operascener og han har således optrådt ved både Den Kongelige Opera, Den Jyske Opera og Den Ny Opera i Esbjerg. Ydermere har han medvirket - eller står overfor at medvirke - i adskillige operaer og operetter, blandt andet Tryllefløjten, Carmen og Flagermusen, for blot at nævne nogle få.

 

Jonathan favner et repertoire, der rummer alt fra operetter og operaer til lieder af særligt Schubert, Schumann, Strauss og Beethoven. Han er vokset op med musik i blodet som en del af en af Danmarks mest velkendte musikdynastier, Koppel-familien.

kristian-marius-andersen.jpg

Kristian Marius Andersen

Kristian Marius Andersen er organist ved Herning Kirke, akkompagnerer Herning Kirkes Drengekor og er desuden en gudsbenådet improvisator. Overalt bliver han hyldet for sin store musikalitet, sit helt ekstraordinære tekniske overskud med ord som “Det geniale musikgeni fra Herning”, “Den virtuose enspænder”, “Sin generations bedste til at improvisere”, “Den ferme tangentspiller” og “Tangenttroldmanden”. Kristian er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium fra konservatoriets solistklasse og har imponeret både danske og udenlandske anmeldere og publikum med sine enestående evner for at improvisere på kirkeorgel, hammondorgel og klaver.

Lars Fosser, 2.png

Lars Fosser

Den prisvindende, danske bas-baryton Lars Fosser er uddannet ved National Norwegian Operatic College i Oslo og Bel Canto School of Opera i Firenze. Han har begejstret publikum i både ind- og udland med sine optrædender på prominente koncertvenues som Carnegie Hall i New York, DR’s koncertsal og Tivolis koncertsal i København, og Mercedes Halle i Berlin. Han har ligeledes optrådt på operascener ved Den Kongelige Danske Opera, Dresden Staatsopette, National Norwegian Opera og Opera Romana Craiova og arbjedet sammen med anerkendte dirigenter som Jukka-Pekka Sarate og Tomas Dausgaard og ligeså anerkendte sceneinstruktører, herunder Kasper Holten, George Tabori og Katharina Thalbach. 

Lars Mølsted.jpeg

Lars Mølsted

Lars Mølsted er sanger og musicalperformer. Han startede sin musikalske rejse i Herning Kirkes Drengekor, hvor han sang i 12 år. Han er siden blevet uddannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia i 2010 og har været en del af Fredericia Teaters ensemble frem til 2020. Mølsted er prisvindende indenfor sin disciplin og har blandt andet modtaget Reumerts Talentpris i 2012, samt en Reumert for ”Årets Sanger” i 2017.

Lisbeth.PNG

​Lisbeth Kjærulff

Lisbeth Kjærulff er sopran og uddannet klassisk sanger fra  Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har et stort klassisk repetoire og har været tilknyttet alt fra Den Jyske Opera til Det Kongelige Teater, ligesom hun har medvirket i adskillige musicals. Hun er derudover medlem af barokensemblet Den Jyske Sinfonietta. Kjærulff har i 2013 modtaget årets talentpris, Charlie Revy Galla.

Foto: Mynte Lagoni

MidtVest Juniorkor 1.JPG

MidtVest Juniorkor

MidtVest Juniorkor blev stiftet i år 2000. Koret består af omkring 60 piger i alderen 9-12 år, der alle har gået et år i Børnekoret, som er forskolen til MidtVest Juniorkor og MidtVest Pigekor.

Korets repertoire er meget alsidigt og synger fortrinsvis inden for den klassiske tradition. Koret synger mest flerstemmigt, men dyrker også den flotte enstemmige klang, som 60 piger kan opnå, når de synger sammen.

 

Dirigent for MidtVest Juniorkor er Bente Bliksted, som også leder MidtVest Børnekor.

Morten Frank Larsen (1).jpg

Morten Frank Larsen

Morten Frank Larsen er endnu et bysbarn, der er nået helt til tops på den internationale operascene. Morten er født i Hammerum og har uddannet sig på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Operaakademiet i København. Han debuterede i Brittens “The Rape of Lucretia” ​​på Aarhus Sommeropera i 1994 og året efter sang han Don Juan​ i Mozarts opera af samme navn i Tyskland. Han har siden beholdt en tæt kontakt til det danske kulturliv med mange solistopgaver på Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og samtlige landsdelsorkestre. Siden 2000 har Morten været ansat som solist ved Volksoper og Staatsoper i Wien. Han er hyppig gæst på operascenerne i Berlin, München, København, Bologna, Zürich, Sevilla, Salzburg, Palermo og Tokyo. Morten Frank Larsen har et repertoire, der omfatter mere end 100 operapartier.

Peter Møllerhøj.jpg

Peter Møllerhøj

Den prisvindende pianist Peter Møllerhøj er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har siden taget specialuddannelse som akkompagnatør og kammermusiker på Royal College of Music i London. En uddannelse, han afsluttede med udmærkelse i 2005. Som repetitør og akkompagnatør har Peter arbejdet på Det Kongelige Teater, Den Fynske Opera, Den Ny Opera, Den Jyske Opera, Det Ny Teater, Musikteatret Undergrunden, Opera Hedeland, Festival Lyrique en Mer i Frankrig og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Peter fattede tidligt i sin studietid interesse for arbejdet med sangere og har siden da fungeret som ankermand og kapelmester i en lang række sammenhænge med repertoire, der spænder fra lieder og romancer over musicals til operakoncerter og kammeropera produktioner.

Prinsens Musikkorps.jpeg

Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne og tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Orkestret spiller både ved officielle begivenheder og har egne koncerter for et bredt publikum. Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde og spiller alt fra stemningsfulde kirkekoncerter til festlige nytårskoncerter. Korpset har før kunnet opleves i Herning, blandt andet til åbningsgudstjenesten under Himmelske Dage på Heden, samt på sidste års operafestival.

2020-04-30_SidselAE1531 SMALL.jpg

Sidsel Eriksen

Sidsel Eriksen er mezzosopran uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Dutch National Opera Academy i Amsterdam. Hun graduerede i 2018 og har medvirket i alt fra Operakarusellen på Opera I Midten over Dyrets År ved Aarhus Sommeropera til at optage Hornemans Aladdin med DRs symfoniorkester. Hun har løftet partier som Marcellina i Mozarts Le Nozze di Figara, Ruggiero i Händels Alcina og Adza i Chabriers L’Étoile ved Dutch National Opera, samt ageret dubleant på rollen som Madam Giry i Phantom of the Opera på Det Ny Teater i København.

Åsa Jäger.jpg

Åsa Jäger

Åsa Jäger er en svensk sopran, født og opvokset i Nordsverige. Hun færdiggjorde sin uddannelse fra University College of Opera i Stockholm med udmærkelse i 2015.

Hun har et CV, der tæller udmærkelser i internationale sangkonkurrencer og modtagelsen af flere priser, herunder stipendiater fra det svenske Wagnerselskab og The Royal Academy of Music.

Åsa Jäger har optrådt med Norrlandsoperans symfoniorkester og Gävle symfoniorkester, debuteret i Humperdincks Hans og Grete på Norrlandsoperan og medvirket i en række korte operaer, blandt andet On Humanity ved Folkoperan i Stockholm.

I april i år fik hun sin tyske debut på Landestheater Coburg med det, der også blev hendes Wagner-debut som Brünnhilde i Valkyrien.

Hun har endvidere sunget med prominente orkestre som The Royal Swedish Orchestra, The Swedish Wind Ensemble, Kammarensemblen, Norrköping symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester, og hun har samarbejdet med komponister som Nader Abbassi, Tabita Berglund og Patrik Ringborg.

bottom of page