Udstilling: Verdensmålsgavl

27.08  |   Kl. 15.00  |  Herning Bibliotekerne, Østergade 8

Med temaerne “fred og frihed” som afsæt, uropfører den tværæstetiske kunstnerduo LYD PORT kunstprojektet Verdensmålsgavlene med det stedspecifikke værk Tilstand. Tilstand er både et eksperimenterende lydunivers med en live-koncert for to operasangere, et børnekor og elektroniske soundscapes, ligesom det er et gavlværk. Det samlede værk er et rum, hvor opera møder lydkunst, og hvor et fysisk værk manifesteres performativt. Efter koncerten på biblioteket, indvies gavlværket på den modsatte side af parkeringspladsen med artisttalk og noget godt til ganen. 

Værket bearbejder Verdensmål nr. 16 om fred, retfærdighed og stærke institutioner, og kunstnerduoen har dertil skrevet et nyt værk med frihed som tema. Tilstand er et værk, hvor herningborgerne bidrager med nedskrevne tanker om frihed, som LYD PORT skaber en poetisk tekst ud fra. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet, og værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, som en slags frihedsmanifest, der siger noget om frihed anno 2022 i Herning.

 

Selve værket kan kun opleves én enkelt gang live i sin fulde form på Herning Bibliotek. Herefter vil man fremover kunne mærke værkets fem år lange ekko, med partitur og lyrik fra koncerten, som et gavlværk på gavlen ved Smedegade 6 i Herning.

Kunstnere: LYD PORT

 

De medvirkende