BO HOLTEN - DIRIGENT OG KOMPONIST 

Bo Holten er lige dele anerkendt som dirigent og komponist. Dertil er han kunstnerisk leder for vokalensemblet Musica Ficta og dirigerer regelmæssigt nogle af Europas bedste kor, herunder det Svenske Radiokor, ligesom han i 1990 blev udnævt til fast gæstedirigent for BBC Singers.  Som komponist har Holten ligeledes høstet anerkendelse og står bag alt fra symfonier og kormusik over operaer til filmmusik.

Du kan læse mere om Bo Holten og festivalens øvrige kunstnere HER

Tid: Kl. 17:30

Sted: HEART – Herning Museum of Contemporary Art

 

Få spidset ørene og skærpet blikket når to af dansk åndslivs store personligheder, komponist og dirigent Bo Holten og forfatter og digter Jens Christian Grøndal mødes i en samtale, hvor de stiller skarpt på det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera. Her stiller vi spørgsmål som ’kan alle digte laves til en opera?’, ’hvad kommer først, teksten eller musikken?’ og ’hvordan kan vi lytte os ind i en libretto?’. I løbet af samtalen ser vi på eksempler på berømte samarbejder mellem librettist og komponist, og lytter til liveopførelser af operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed, når en operasanger og en pianist bryder ind, og giver os musikalske eksempler at hægte samtalen op på.

Glæd jer til en spændende introduktion til den digtekunst som ligger bag enhver opera, og lad os klæde jer endnu bedre på til de mange spændende koncerter som finder sted under Herning Opera Festival i de følgende dage.

Før arrangementet vil det være muligt at købe mad og drikke i HEART Café.

Medvirkende: Bo Holten, komponist og dirigent og Jens Christian Grøndahl, forfatter og digter 

Vært: Mads Bille

Solist: Camilla Button 

Pianist: Eunjin Ko Dey

Varighed: 60 min.

Billetpris: 99 kr.

Køb billetter via FOF her

Arrangementet præsenteres i samarbejde med FOF Herning og HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

De medvirkende i Bag Om Operaen

JENS CHRISTIAN GRØNDAHL - FORFATTER 

 

Jens Christian Grøndahl er en prisvindende og velrenommeret forfatter. Han debuterede med sin første roman ”Kvinden i midten” i 1985 og har siden da høstet adskillige litteraturpriser og legater, blandt andet Otto Benzons Forfatterlegat i 1989, Herman Bangs Mindelegat i 1995, De Gyldne Laurbær i 1998 og Søren Gyldendal-prisen i 2007. 

Du kan læse mere om Jens Christian Grøndahl og festivalens øvrige kunstnere HER

Foto: Lærke Posselt

Camilla Button1.jpg

CAMILLA BUTTON - SOPRAN

Camilla Button debuterede fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2019 har siden optrådt med blandt andet Randers Kammerorkester i opsætningen af “Dyrets År – 1666” på Aarhus Sommeropera i 2021, hvor hun også vender tilbage i rollen som Donna Anna i Mozarts “Don Juan”. I 2021-2022 medvirker hun dertil i “Farinelli” af Emil Reesen, som bliver opført rundt på landets musikteatre af operakompagniet Guidopera. 

Du kan læse mere om Camilla Button og festivalens øvrige kunstnere HER

Eunjin Ko Dey_edited.jpg

EUNJIN KO DEY - PIANIST

Eunjin Ko Dey har en bacheloruddannelse i  kirkemusik  fra  Seoul  Theological  University  i  Sydkorea,  og  har  spillet  talrige  koncerter  som  solist  og  akkompagnatør  i  Japan,  USA,  Australien,  Sydkorea  og Danmark. Eunjin flyttede til Danmark i 2004, og har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium  og  Syddansk  Musikkonservatorium . Til dagligt er Eunjin fast  akkompagnatør for MidtVest Pigekor og repetitør på Den Kongelige Balletskole i Holstebro.

Du kan læse mere om Eunjin Ko Dey og festivalens øvrige kunstnere HER