top of page

ENSEMBLE MIDTVEST 

Ensemble MidtVest består af 10 unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik. De 10 prisvindende individualister er uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, og som ensemble formidler de et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau. 

Læs mere om Ensemble MidtVest og festivalens øvrige kunstnere HER

Tid: Kl. 13:00

Sted: CHPEA - Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Til dette års udgave af Kunsten og Klangen inviterer Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum os indenfor til uropførelsen af den nykomponerede kammeropera “Wellendelirium - Ein musikalisches Musiktraumspiel” af Felix Tetz. Operaen er en forestilling om natur og kultur. Om angst i en verden med uoverskuelige forandringer og om tilflugt, refleksion og beruselse i kunsten. Værket fremføres af operasangerne David Danving og Sidsel Eriksen, mens Bo Holten dirigerer og Ensemble Midtvest leverer et vidunderligt musisk bagtæppe.

Efter opførelsen vil Felix Tetz og Bo Holten deltage i en samtale ledet af Mads Bille. De to solister runder arrangementet af med en musikalsk fejring af værket.

Vært: Mads Bille

Solister: David Danving og Sidsel Eriksen

Komponist: Felix Tetz

Musik: Ensemble MidtVest

Dirigent: Bo Holten 

Varighed: 60 min.

Medvirkende i Kunsten og Klangen

DAVID DANVING - BARYTON

David Danving er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i 2015 og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018. Han har medvirket i adskillige opsætninger og løftet hovedpartier som Giovanni i Mozarts Don Giovanni og Figaro i Le Nozze di Figaro. Hans talent har bragt ham til prominente scener landet over, herunder ved Den Kongelige Danske Opera, Københavns Operafestival, Den Fynske Opera og Opera Hedeland.  

Læs mere om David Danving og festivalens øvrige kunstnere HER

SIDSEL ERIKSEN - MEZZOSOPRAN

Sidsel Eriksen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Dutch National Opera Academy i Amsterdam. Hun graduerede i 2018 og har siden medvirket i flere opsætninger og løftet partier som Marcellina i Mozarts Le Nozze di Figara, Ruggiero i Händels Alcina og Adza i Chabriers L’Étoile ved Dutch National Opera.

Læs mere om Sidsel Eriksen og festivalens øvrige kunstnere HER

FELIX TETZ - KOMPONIST

Felix Tetz er komponist og cellist. Han begyndte at spille cello som 6-årig, og blev i 2019 bachelor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sideløbende med cellostudiet modtog han gennem flere år privatundervisning i komposition hos Bo Holten, hvor arbejdet med at komponere tog stærkt til. I dag studerer han komposition på Hochschule für Musik und Theater Hamburg.

Læs mere om Felix Tetz og festivalens øvrige kunstnere HER

BO HOLTEN - DIRIGENT OG KOMPONIST 

Bo Holten er lige dele anerkendt som dirigent og komponist. Dertil er han kunstnerisk leder for vokalensemblet Musica Ficta og dirigerer regelmæssigt nogle af Europas bedste kor, herunder det Svenske Radiokor, ligesom han i 1990 blev udnævt til fast gæstedirigent for BBC Singers.  Som komponist har Holten ligeledes høstet anerkendelse og står bag alt fra symfonier og kormusik over operaer til filmmusik.

Du kan læse mere om Bo Holten og festivalens øvrige kunstnere HER

bottom of page