top of page

PETER LODAHL - TENOR

Peter Lodahl er en tenor af internationalt format og startede som mange andre sin sangkarriere fra barnsben i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han uddannet sig ved det Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Operaakademiet i København. Hans store sangtalent har gjort ham til en efterspurgt koncertsolist herhjemme, såvel som på de største internationale scener. Peter har høstet rungende bifald fra både publikum og anmeldere for såvel sin stemme som sine ærlige og dramatiske optrædener. 

Læs mere om Peter Lodahl og festivalens øvrige kunstnere HER

CRISTINA PASAROIU - SOPRAN

Rumænske Cristina Pasaroiu er en prisvindende international sopran med et imponerende cv. Hun har sunget adskillige hovedpartier på prominente operascener fra Nice til Rio de Janeiro, København til Bucharest, og hun har modtaget stor hyldest for sit talent ved nogle af verdens mest prestigefyldte operahuse, festivaler og koncertsale. Cristina er uddannet ved Haute Ecole de musique de Genève, Giuseppe Verdi-konservatoriet i Milano og Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Læs mere om Cristina Pasaroiu og festivalens øvrige kunstnere HER

Tid: Kl.17:00

Sted: Herningsholm Herregård

Lad dig tryllebinde af musikken til denne funklende afslutningskoncert, hvor to stjernesolister af internationalt format, Peter Lodahl og Cristina Pasaroiu, viser deres musiske talent i fuldt flor, som de synger festivalen hjem med fantastisk opbakning fra Herning Festivals Operakor. Så læn dig tilbage, drøm dig væk i musikkens sprog og de sidste toner af Herning Opera Festival 2022, omsluttet af sommeraftenen og de idylliske omgivelser på Herningsholm Herregård. Sammen sætter vi prikken over i’et for dette års forrygende festival.

Solister: Peter Lodahl og Cristina Pasaroiu

Kor: HOF operakor

Musik: Ulrich Stærk

Dirigent: Charlotte Rowan

Varighed: 90 min.

Arrangementet præsenteret i samarbejde med Museum Midtjylland.

Medvirkende i Afslutningskoncerten

Ulrich Stærk 3.jpg

ULRICH STÆRK - PIANIST


Ulrich Stærk er uddannet i bl.a. Genova, Flensburg og Esbjerg med afsluttende studier ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ulrich er en efterspurgt koncertpianist med en omfattende national og international karriere, har en række berømmede indspilninger på sit cv, er docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og gæsteunderviser ved konservatorier rundt om i verden.

Læs mere om Ulrich Stærk og festivalens øvrige kunstnere HER

Charlotte Rowan HKD 3.jpg

CHARLOTTE ROWAN - DIRIGENT

Charlotte Rowan er dirigent og kommer oprindeligt fra Liverpool, England, hvor hun også læste til organist. Senere har hun videreuddannet sig på Cambridge University, samt taget en master i korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. I dag er Rowan dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Læs mere om Charlotte Rowan og festivalens øvrige kunstnere HER

HOF KOR

HERNING OPERA FESTIVALS OPERAKOR

Herning Opera Festivals operakor, også kaldet HOF-koret,  blev præsenteret for første gang nogensinde under forrige års festival. Koret består af over 25 sangere; både professionelle sangere og sangere fra MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor, der er på vej på konservatoriet.

Læs mere om Herning Opera Festivals operakor og festivalens øvrige kunstnere HER

bottom of page