top of page

Tid: Kl. 11:00

Sted: Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Platformen

I de hyggelige omgivelser på Herning Bibliotekerne faciliterer Kunstnerisk Chef på Den Jyske Sangskole og Formand for Operakomitéen, Mads Bille, en talk om livet som sanger set fra forskellige stadier af en sangers udvikling. Talken får substans og dens pointer eksemplificeres gennem betragtninger, refleksioner og musiske indslag fra de tre medvirkende sangere, Lars Mølsted, Kristian Bordoy og Ellenmarie Rasmussen, der alle har haft deres musikalske grundskoling på Den Jyske Sangskole. 

 

Vært: Mads Bille

Solister: Lars Mølsted, Kristian Bordoy og Ellenmarie Rasmussen

Musik: Kristian Marius Andersen

Varighed: 60 min. 

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Herning Bibliotekerne.

Medvirkende i Talk: Sangerliv

ELLEMARIE RASMUSSEN - MEZZOSOPRAN

Den unge mezzo sopran og alt Ellenmarie Rasmussen har haft sin klassiske grundskoling i regi af Midtvest Pigekor og Den Jyske Sangskole. I dag er hun ved at færdiggøre sin kandidatgrad i klassisk sang, opera og koncert ved konservatoriet i Mainz, under Johannes-Gutenberg Universitet.  

Læs mere om Ellenmarie Rasmussen og festivalens øvrige kunstnere HER

LARS MØLSTED - MUSICALPERFORMER

Musicalperformer og sanger Lars Mølsted startede sin musikalske rejse i Herning Kirkes Drengekor. Siden er han blevet uddannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia, været en del af Fredericia Teaters ensemble og er prinsvindende indenfor sin disciplin.

Læs mere om Lars Mølsted og festivalens øvrige kunstnere HER

KRISTIAN BORDOY - TENOR

Kristian Bordoy startede som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor i 2001 og fungerede i mange år som solist i koret, først som drengesopran og senere som tenor. Han fik sin operadebut som en del af drengeensemblet i Den Jyske Operas opførelse af La Bohéme i 2003. Siden har han opnået flere finalepladser i talentkonkurrencen Unge Sangere og deltaget i masterclasses med anerkendte lærere fra ind- og udland. I dag studerer Kristian på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Læs mere om Kristian Bordoy og festivalens øvrige kunstnere HER

KRISTIAN MARIUS ANDERSEN - ORGANIST

Kristian Marius Andersen er organist ved Herning Kirke, akkompagnerer Herning Kirkes Drengekor og er desuden en gudsbenådet improvisator, hyldet for sin store musikalitet og sit tekniske overskud. Andersen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium fra solistklassen og har imponeret både danske og udenlandske anmeldere og publikum med sine enestående evner for at improvisere på kirkeorgel, hammondorgel og klaver.

Læs mere om Kristian Marius Andersen og festivalens øvrige kunstnere HER

bottom of page