top of page

Bag om Operaen

Kl. 17.30 | Kr. 99

HEART - Herning Museum of Contemporary Art

 

Få spidset ørene og skærpet blikket når to af dansk åndslivs store personligheder, komponist og dirigent Bo Holten og forfatter og digter Jens Christian Grøndal mødes i en samtale, hvor de stiller skarpt på det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera. Her stiller vi spørgsmål som ’kan alle digte laves til en opera?’, ’hvad kommer først, teksten eller musikken?’ og ’hvordan kan vi lytte os ind i en libretto?’. I løbet af samtalen ser vi på eksempler på berømte samarbejder mellem librettist og komponist, og lytter til liveopførelser af operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed, når en operasanger og en pianist bryder ind, og giver os musikalske eksempler at hægte samtalen op på.

Glæd jer til en spændende introduktion til den digtekunst som ligger bag enhver opera, og lad os klæde jer endnu bedre på til de mange spændende koncerter som finder sted under Herning Opera Festival i de følgende dage. Arrangementet præsenteres i samarbejde med FOF Herning og HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

Før arrangementet vil det være muligt at købe mad og drikke i HEART Café

Sensommersalt m/brød og smør dkk. 95,-

2 stk. smørrebrød dkk. 130,-

Medvirkende: Bo Holten og Jens Christian Grøndahl

Vært: Mads Bille

Solist: Camilla Button 

Pianist: Eunjin Ko Dey

Varighed: 60 minutter

De medvirkende i Bag Om Operaen
Bo Holten.jpg
Bo Holten

Dirigent og komponist

Bo Holten er lige dele anerkendt som dirigent og komponist. Dertil er han kunstnerisk leder for vokalensemblet Musica Ficta og dirigerer regelmæssigt nogle af Europas bedste kor, herunder det Svenske Radiokor, ligesom han i 1990 blev udnævt til fast gæstedirigent for BBC Singers.  Som komponist har Holten ligeledes høstet anerkendelse og står bag alt fra symfonier og kormusik over operaer til filmmusik.

Læs mere her

Jens Christian Grøndahl1 (foto Lærke Posselt).jpeg

Foto: Lærke Posselt

Jens Christian Grøndahl

Forfatter

 

Jens Christian Grøndahl er en prisvindende og velrenommeret forfatter. Han debuterede med sin første roman ”Kvinden i midten” i 1985 og har siden da høstet adskillige litteraturpriser og legater, blandt andet Otto Benzons Forfatterlegat i 1989, Herman Bangs Mindelegat i 1995, De Gyldne Laurbær i 1998 og Søren Gyldendal-prisen i 2007. 

Læs mere her

Camilla Button1.jpg
Camilla Button

Sopran

Camilla Button debuterede fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2019 har siden optrådt med blandt andet Randers Kammerorkester i opsætningen af “Dyrets År – 1666” på Aarhus Sommeropera i 2021, hvor hun også vender tilbage i rollen som Donna Anna i Mozarts “Don Juan”. I 2021-2022 medvirker hun dertil i “Farinelli” af Emil Reesen, som bliver opført rundt på landets musikteatre af operakompagniet Guidopera. 

Læs mere her

Eunjin Ko Dey_edited.jpg
Eunjin Ko Dey

Pianist

Eunjin Ko Dey har en bacheloruddannelse i kirkemusik fra Seoul Theological University i Sydkorea, og  har spillet talrige  koncerter som solist og akkompagnatør i Japan, USA, Australien, Sydkorea og Danmark. Eunjin flyttede til Danmark i 2004, og har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og  Syddansk Musikkonservatorium. Til dagligt er Eunjin fast akkompagnatør for MidtVest Pigekor og repetitør på Den Kongelige Balletskole i Holstebro.

Læs mere her

bottom of page